Dietetikusunk válaszol

Dietetikus kep4

Az eisberg Hungary Kft. évek óta elkötelezett híve az egészséges életmódnak, amelynek szerves alapját képezi a táplálkozás. Régóta foglalkoztatta a dolgozókat, vezetőket a helyes étrend kialakítása, ezentúl a cég azt is szerette volna, ha ezen ismeretek a kommunikációs felületeken elért olvasókhoz is eljutnak. Ezek után egyértelművé vált, hogy az olvasóközönség, illetve az eisberg dolgozóinak segítésére mindenképp egy ügyes és határozott dietetikusra van szükség!

Kinga, mondanál pár szót magadról?

Shenker-Horváth Kinga vagyok, dietetikus szakember, wakeboard edző és családanya. Az egészséges életmód, a kulináris élvezetek és a gasztronómia iránti vonzódásom vezetett a táplálkozástudomány felé, 2013-ban diplomáztam a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán dietetikusként. Szintén 2013-ban végeztem a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán wakeboard sportedzőként.

Hogyan döntötted el, hogy dietetikus leszel és félreteszed az élsportot az életedben?
Milyen szerepe van a sportnak az életedben?

A sport gyerekkorom óta meghatározó része az életemnek, 7 évig úsztam, korosztályos magyar bajnoki és nemzetközi címeket szereztem. Majd maradtam a víznél, de egy másik sportágra váltottam, 14 éven át wakeboardoztam versenyszerűen, örökös magyar bajnok, Európa-bajnok, korábbi világelső és többszörös világbajnoki érmes vagyok. Jelenleg is különböző sportokat űzök hobbiszerűen, számomra a testmozgás és az egészséges táplálkozás elválaszthatatlan.

Tehát annyira nem is kellett elválasztanod a munkát a magánélettől... Mely területek érdekelnek leginkább?

Foglalkozásom a hivatásom és a hobbim is egyben. Szakmai érdeklődésem középpontjában főleg a sporttáplálkozás, a nutrigenomika és a különböző autoimmun betegségek dietoterápiája áll. Emellett nagyon fontosnak tartom az egészségmegőrző és preventív táplálkozás gyakorlatának terjesztését.

Hogyan reagáltál, mikor felkértek, hogy legyél te a cég dietetikusa, életmód tanácsadója?

Külön öröm számomra, hogy együtt dolgozhatok az eisberggel, mert a salátafogyasztás, illetve annak népszerűsítése nemcsak családanyaként, sportolóként, hanem dietetikusként is hangsúlyos szerepet kap munkám és a mindennapjaim során. Nagyon szeretem a salátaféléket, mert amellett, hogy egészségesek, rendkívül sokoldalúan felhasználhatóak, gazdag palettájukkal pedig változatossá és színessé tudjuk varázsolni étrendünket.

 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
  >Bővebben
 • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
  >Bővebben
 • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

  >Bővebben

Események

>További eseményeink
A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk a felhasználói élmény biztosítása és statisztikai célokból. A bővebben gombra kattintva megismerheti Adatvédelmi irányelveinket.
Bővebben Rendben